صفر تا صد صادرات کالا به عراق

صفر تا صد صادرات کالا به عراق
صفر تا صد صادرات کالا به عراق

کشور عراق یکی از کشورهای همسایه ایران است که بعد از رژیم صدام حسین، روابط تجاری خوبی را با ایران برقرار کرده است. پایتخت این کشور بغداد است و به طور کلی آب و هوایی گرمسیری دارد. در طول زمان‌های مختلف، انواع فرهنگ‌ها و ادیان در کشور عراق جای گرفته‌اند، اما اکثریت ساکنین عراق را اعراب سنی، اعراب شیعه و کردها تشکیل می‌دهند. در میان کشورهای همسایه، بیشترین مرز مشترک ایران با کشور عراق است، همین موضوع، عراق را به یکی از شرکای تجاری ایران برای ارسال کالا تبدیل کرده است و تجار و بازرگانان بسیاری به دنبال صادرات به عراق هستند.


معرفی تجار و بازرگانان عراقی | صادرات به عراق

دولت ایران نیز، از ارسال کالا بسیار حمایت کرده و شرایط خوب و راحتی را برای ارسال کالاهای ایرانی به کشورهای همسایه فراهم کرده است. اما بهتر است بدانید که قبل از هر اقدامی برای صادرات به عراق، باید از قوانین صادرات کالا به عراق به طور کامل مطلع بوده و مراحل کار را بشناسید تا در روند کار دچار مشکل نشوید.

در این مقاله در مورد شرایط صادرات به عراق، قوانین ارسال کالا به عراق، لیست کالاهای مجاز برای صادرات به عراق، پرسودترین کالا برای صادرات به عراق، مدارک لازم برای ارسال کالا به عراق، نحوه صادرات به عراق و مشکلات صادرات به عراق اطلاعاتی را در اختیار شما قرار داده و به بررسی بازار صادرات کشور عراق و بررسی قوانین گمرک در عراق خواهیم پرداخت.

 

صادرات به عراق چگونه است؟

همان طور که گفته شد، کشور عراق یکی از مهم‌ترین کشورهای همسایه ایران برای صادرات کالاهای ایرانی می‌باشد. حمل و نقل زمینی با هزینه کم و در دسترس و همچنین شرایط نامناسب کشور عراق، این امکان را برای بازرگانان ایرانی فراهم کرده است تا سود قابل توجهی از ارسال کالاهای ایرانی به عراق کسب کنند؛ به‌طوری‌که حدود 24 درصد از صادرات جهانی، به صادرات ایران به عراق تعلق دارد. البته ایران در زمینه ارسال کالا به عراق رقبایی نیز دارد که مهم‌ترین آن‌ها کشورهای هند، ترکیه، چین، اردن، امارات و آمریکا هستند.

آمارها نشان می‌دهند که تقریباً 68 درصد از کالاهای صادراتی به عراق، شامل کالاهای واسطه‌ای، 28 درصد کالاهای مصرفی و 4 درصد کالاهای سرمایه‌ای می‌باشد. جلوتر در مورد بهترین کالا برای صادرات به عراق و پرسودترین کالا برای صادرات به عراق دقیق‌تر صحبت خواهیم کرد.

 

صادرات به عراق چگونه است

قوانین صادرات به عراق چگونه است؟

 مانند تمامی کشورهای دنیا، ارسال کالا به عراق نیز شامل قوانینی است که باید از پیش از آن‌ها آگاه بوده  و اطلاعات به روزی داشته باشید. در این قسمت برخی از مهم‌ترین قوانین صادرات به عراق شرح داده شده است.

دقت داشته باشید که حتماً قبل از شروع پروسه ارسال کالا به عراق، باید با شریک تجاری و یا مشتری خود در عراق قراردادی نوشته و تمامی شرایط و بندها را به طور واضح مشخص کنید.
باید یک استراتژی بسیار خوب برای بازاریابی در کشور عراق و فروش محصول صادراتی خود داشته باشید در غیر این صورت در فروش کالا با مشکل مواجه خواهید شد. باید بازار کالای مورد نظر خود در عراق را شناخته و در مورد رقبای خود در این بازار تحقیق کنید.
برای ارسال کالا به عراق به برخی مجوزها نیاز دارید که این مجوزها می‌توانند برای کالاهای مختلف، متفاوت باشند، لذا شما باید مجوزهای کالای موردنظر خود را بشناسید و قبل از اقدام به صادرات آن‌ها، مجوزهای موردنیاز را از سازمان دولتی مربوطه دریافت نمایید. یکی از مجوزهایی که برای ارسال کالا به عراق برای تمامی کالاها مورد نیاز است، مجوز گواهی مبدأ است، بدون این مدرک، شما امکان ترخیص کالا در گمرکات عراق را نخواهید داشت.
بسته بندی کالای مورد نظر شما باید دارای استانداردهای مورد نیاز باشد. همچنین ضروری است که نوشته‌های روی بسته بندی به زبان انگلیسی و عربی چاپ شود. توجه داشته باشید که بسته بندی کالا می‌تواند یکی از تأثیرگذارترین فاکتورها در فروش کالای شما باشد، بنابراین در این مورد دقت کافی را به خرج دهید تا کالای خود را به یک کالای رقابتی در بازارهای کشور عراق تبدیل کنید.
توجه داشته باشید که کالای صادراتی باید کیفیت و استانداردهای لازم و ضروری برای امر صادرات را دارا باشد. به طور مثال، اگر مواد غذایی یا هر نوع خوراکی را به عراق صادر می‌کنید، دریافت مجوزهای وزارت بهداشت ضروری است. همچنین لازم به ذکر است که تقریباً تمامی کالاها نیاز به گواهی بازرسی دارند و بدون گواهی بازرسی امکان ترخیص کالا در گمرک عراق وجود ندارد.
یکی دیگر از عوامل مهم در ارسال کالا به عراق، قیمت گذاری اصولی و مناسب است. سعی کنید قیمت‌هایی را بر روی کالای خود بگذارید که در مقایسه با کالاهای دیگر کشورها رقابتی باشد و شانس فروش کالا را افزایش دهد. همچنین برای فروش کالاهای خود حتماً باید فاکتور صادر شود.
شما می‌توانید، با توجه به نوع کالا، بسته بندی آن و هزینه‌های حمل، از روش‌های مختلفی برای حمل کالاهای خود به عراق استفاده کنید. اما همان طور که گفته شد، از آن جایی که عراق وسیع‌ترین مرز خاکی را با ایران دارد، معمولاً روش زمینی بهترین و کم‌هزینه‌ترین روش حمل کالا به عراق است. دقت کنید که کالا به شکل استانداردی بسته بندی شود و وسیله حمل نیز شرایط مناسبی را داشته باشد تا از احتمال آسیب دیدگی کالا در طول مسیر کاسته شود.
برای آشنایی با نحوه صادرات ارمنستان مقاله ” صادرات به ارمنستان ” را بخوانید.

 

نحوه صادرات به عراق چگونه است؟

نحوه صادرات به عراق از چندین مرحله تشکیل شده است که باید قبل از شروع این کار از این مراحل با جزئیات آن‌ها، اطلاعات کافی داشته باشید. لازم به ذکر است این مراحل برای کالاهای مختلف در جزئیات متفاوت هستند، بنابراین شما باید با توجه به کالای موردنظر خود، در مورد جزئیات مراحل نحوه ارسال کالا به عراق اطلاعات لازم و کافی را به دست آورید. در زیر مراحل کلی ارسال کالا به عراق ذکر شده‌اند.

 

انتخاب کالای صادراتی

تحقیق در مورد بازار هدف در کشور عراق و شناخت رقبا  

تحقیق در مورد قیمت کالای مورد نظر در بازار عراق
قیمت گذاری برای کالای انتخاب شده
بازاریابی و پیدا کردن مشتری‌های جدید
گرفتن گواهی‌ها و مجوزهای مورد نیاز کالای صادراتی به عراق
دریافت گواهی بازرسی کالا و صدور فاکتور فروش برای مشتری
بستن قرارداد با مشتری و تعیین روش حمل و نحوه پرداخت
بسته بندی کالا
اخذ اظهارنامه گمرکی
حمل کالا به سمت کشور عراق
لازم به ذکر است که زبان‌های رسمی کشور عراق، عربی و کردی است که کردی در نواحی شمالی این کشور و عربی در نواحی مرکزی و جنوبی استفاده می‌شوید. پیشنهاد می‌کنیم که برای شروع تجارت و ایجاد تعاملات بهتر با مشتری‌های خود به یکی از این دو زبان مسلط باشید تا بتوانید روابط تجاری خود را در این کشور گسترش دهید.

 

نحوه صادرات به عراق چگونه است

بررسی بازار صادرات کشور عراق

بیشترین میزان واردات کالا از کشور عراق به قاره‌های آسیا، آمریکای شمالی، اروپا و آفریقا تعلق دارد. نفت و مشتقات نفتی و منابع طبیعی مختلف، اصلی‌ترین و مهم‌ترین کالاهای صادراتی کشور عراق هستند. کشورهایی مانند چین، آمریکا، یونان، ایتالیا، هندوستان و کره جنوبی بیشترین واردات کالا را از کشور عراق داشته‌اند. کالاهای صادراتی عراق تنها به محصولات نفتی و مشتقات آن‌ها محدود نمی‌شود؛ برخی دیگر از کالاهای صادراتی کشور عراق به قرار زیر است:

فرآورده‌های خام و غیرنفتی
انواع مواد غذایی
فرآورده‌های شیمیایی
دام و طیور
سرامیک و کاشی
لبنیات
سیمان و بوتان مایع
لوازم خانه و آشپزخانه
بررسی بازار صادرات کشور عراق
بررسی قوانین گمرک در عراق
در مرز میان ایران و عراق، گمرکات متعددی واقع شده است که شما می‌توانید از طریق هر یک از این گمرک‌ها، کالای خود را وارد کشور عراق کنید. برخی از این گمرکات متعلق به کردستان عراق بوده و بعضی از آن‌ها برای صادرات به مناطق دیگر عراق هستند. قوانین گمرکی در عراق نیز همواره در حال اصلاح و به‌روزرسانی است و شما باید قبل از اقدام به ارسال کالا به عراق از تمامی قوانین گمرکی عراق مطلع باشید.

 

لیست گمرک های عراق

برخی از مهم‌ترین گمرکات عراق که در مرز ایران و عراق واقع شده‌اند به قرار زیر هستند:

گمرک اروندکنار
گمرک پرویز خان در قصرشیرین
گمرک مهران در ایلام
گمرک خسروی در قصر شیرین
گمرک بازرگانی
گمرک باشماق در مریوان
گمرک شلمچه
گمرک تمرچین در پیرانشهر
مدارک لازم برای صادرات به عراق
مدارک مختلفی برای ارسال کالا به عراق مورد نیاز است که در زیر ذکر شده‌اند.

کارت بازرگانی برای فرد یا شرکتی که قصد ارسال کالا به عراق را دارد.
مجوزهای مورد نیاز برای ارائه به گمرک ایران و وزارت صمت
مجوز از سازمان استاندارد
مجوز از سازمان بازرسی
مجوز گواهی مبدأ کالا که باید از اتاق بازرگانی اخذ شود.
گواهی بهداشت و سلامت کالا و مهر حلال برای محصولات خوراکی
گواهی تولید کننده
فاکتور فروش به زبان انگلیسی و عربی
پکینگ لیست
بارنامه
دیتا شیت فنی و آنالیز محصول
تمامی مدارک حمل کالا
توجه داشته باشید که مدارکی که در بالا ذکر شد، به صورت کلی بوده و ممکن است برای برخی کالاها این مدارک متفاوت باشد، لذا قبل از اقدام به ارسال کالا ، از مجوزها و مدارک مورد نیاز کالای خود اطلاعات کافی داشته باشید.

 

بررسی بازار صادرات کشور عراق

اگر قصد واردات قطعات صنعتی را دارید، با مراجعه به صفحه ” واردات قطعات صنعتی ” میتوانید اطلاعات لازم را کسب کنید.

 

کالاهای صادراتی کشور ایران به عراق

اگر به فکر ارسال کالا به عراق هستید، ممکن است این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که بهترین کالا برای صادرات به عراق و پرسودترین کالا برای صادرات به عراق چیست؛ در این قسمت بهترین کالاهایی که به عراق صادر می‌شوند، آورده شده است.

انواع پوشاک

پوشاک ایرانی در میان مردم عراقی طرف‌داران بسیاری دارد زیرا کیفیت بالایی داشته و از قیمت مناسبی برخوردار است.

مصالح ساختمانی

ایران دارای معادن سنگ بسیاری است که همین امر سنگ را تبدیل به یکی از محبوب‌ترین کالاها برای صادرات به کشور عراق کرده است.

فرش و قالیچه 

همه از محبوبیت فرش ایرانی در جهان مطلع هستند. یکی از باارزش‌ترین کالاهای ایران، فرش است که به عراق نیز صادر می‌شود. صادرات فرش به کشور عراق می‌تواند سود بسیار خوبی را برای بازرگانان این کالا به همراه داشته باشد.

محصولات لبنی

یکی از باکیفیت‌ترین محصولات ایران، لبنیات آن است که در کشورهای همسایه طرف‌داران بسیاری دارد. شرکت کاله، بزرگ‌ترین صادر کننده محصولات لبنی به کشور عراق در سال‌های اخیر بوده است.

تجهیزات سرمایشی

همان طور که گفته شد، عراق یک کشور گرمسیری است و معمولاً در بیشتر زمان‌های سال آب و هوایی گرم و خشک دارد. کولرها و تجهیزات سرمایشی ایرانی، به دلیل کیفیت و قیمت رقابتی که دارند، جزء محبوب‌ترین کالاها در بازار عراق به شمار می‌روند و می‌توانند سودی خوبی را برای شما به ارمغان بیاورند.

 

ادویه

ایران یکی از صادرکنندگان بزرگ ادویه، به ویژه زعفران، به کشورهای همسایه است. زعفران ایران، ادویه پرطرف‌داری است که صادرات آن به کشور عراق رونق فراوانی دارد و بازرگانان سود قابل توجهی را از صادرات زعفران به عراق کسب می‌کنند. 

 

کالاهای صادراتی کشور ایران به عراق

اگر میخواهید به کشور عراق بسته ارسال کنید، مقاله “ارسال بسته به عراق” به شما کمک خواهد کرد.

 

صادرات به عراق با سرمایه کم

به طور کلی، پیشنهاد ما این است که اگر قصد ارسال کالا به عراق را دارید، سرمایه قابل توجهی را برای این کار در نظر بگیرید، زیرا صادرات به عراق با سرمایه کم، امری دشوار است و ممکن است سود چندانی را برای شما به همراه نداشته باشد. با این حال اگر قصد دارید برای شروع، صادرات به عراق با سرمایه کم را امتحان کنید می‌توانید از صادرات کالاهایی چون محصولات پلاستیکی، محصولات غذایی، سبزیجات و میوه خشک، آرد و یا غلات شروع کنید.

 

مشکلات صادرات به عراق چیست؟

ارسال کالا به عراق نیز مشکلات خاص خود را دارد که در زیر برخی از این مشکلات ذکر شده‌اند.

بازاریابی مناسب و ایجاد یک استراتژی مناسب با بازارهای عراق
پیدا کردن مشتری و اعتماد به مشتری و یا واسطه‌ها
دریافت مجوزهای مختلف برای کالا
تهیه بسته بندی مناسب و صادراتی برای کالای مورد نظر
فراهم آوردن وسیله حمل مناسب
دریافت مبلغ قرارداد از مشتری
قوانینی که هر روز در حال تغییر و اصلاح هستند.
قوانین متفاوت در کردستان عراق و دیگر نقاط آن به دلیل حکومت‌های متفاوت
سخن پایانی
عراق یکی از مهم‌ترین شریک‌های تجاری ایران است که مرز گسترده این کشور با ایران، باعث شده است که حمل و نقل کالا به این کشور سریع و کم هزینه باشد. به همین دلیل بازرگانان بسیاری از ارسال کالا به عراق سود بسیاری کسب کرده و ارز وارد کشور می‌نمایند. از این رو دولت ایران نیز از امر صادرات حمایت کرده و برای سهولت بخشیدن به کار بازرگانان، شرایط مناسبی را برای ارسال کالا فراهم کرده است. با این خال ارسال کالا به عراق قوانینی دارد که باید قبل از هر اقدامی از این قوانین مطلع باشید.

در این مقاله در مورد نحوه صادرات به عراق، قوانین ارسال کالا به عراق، لیست کالاهای مجاز برای صادرات به عراق، صادرات به عراق با سرمایه کم، پرسودترین کالا برای ارسال کالابه عراق، مدارک لازم برای صادرات به عراق و مشکلات صادرات به عراق صحبت کردیم. امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر سؤالی در این زمینه دارید در قسمت نظرات سؤال خود را مطرح کرده تا در اولین فرصت پاسخگوی شما عزیزان باشیم.

 

سوالات متداول 

نحوه صادرات به عراق چگونه است ؟

انتخاب کالا، تحقیق در مورد قیمت کالا، قیمت گذاری، بازاریابی، گرفتن گواهی‌و مجوزها، دریافت گواهی بازرسی کالا و صدور فاکتور فروش برای مشتری، بستن قرارداد با مشتری و تعیین روش حمل و نحوه پرداخت، بسته بندی کالا، اخذ اظهارنامه گمرکی، حمل کالا به سمت کشور عراق

مهمترین لیست گمرک های عراق کدام است ؟

گمرک اروندکنار، گمرک پرویز خان در قصرشیرین، گمرک مهران در ایلام، گمرک خسروی در قصر شیرین، گمرک بازرگانی، گمرک باشماق در مریوان، گمرک شلمچه، گمرک تمرچین در پیرانشهر

آیا صادرات به عراق با سرمایه کم امکان پذیر است؟

صادرات با سرمایه کم امکان پذیر است اما به دلیل سود پایین به شما پیشنهاد نمیکنیم. با این حال می‌توانید از صادرات کالاهایی چون محصولات پلاستیکی، محصولات غذایی، سبزیجات و … شروع کنید.

کالاهای صادراتی کشور ایران به عراق چیست ؟

انواع پوشاک، مصالح ساختمانی، فرش و قالیچه، محصولات لبنی، تجهیزات سرمایشی، ادویه

کلمات کلیدی:
  • صادرات عراق
  • صادرات به عراق
  • صادرات کاشی به عراق