صادرات محصولات پتروشیمی

صادرات محصولات پتروشیمی
صادرات محصولات پتروشیمی

جهت خرید لیست تاجران و خریداران خارجی محصولات پتروشیمی روی همین متن کلیک کنید.

 


امروزه، صادرات محصولات پتروشیمی ( پلی اتیلن و پلی استایرن ) به‌عنوان یک تجارت‌ سودآور شناخته می‌شود. در کشور ما به دلیل فراوانی منابع نفتی زیاد صادرات محصولات پتروشیمی توسط تجار و بازرگانان انجام می‌شود. از سوی دیگر، این محصولات نقش حیاتی در صنایع متنوعی از جمله پزشکی، داروسازی، نظامی، خودروسازی، ساختمان‌سازی و غیره دارند؛ بنابراین، بسیاری از کشورهای جهان به این محصولات نیاز دارند. همچنین، صنعت پتروشیمی ایران در سطح جهانی محبوب است و کشورهایی نظیر ترکیه، آفریقای جنوبی، چین، روسیه و غیره از محصولات پتروشیمی ایران استفاده می‌کنند.

در این مقاله به مراحل صادرات محصولات پتروشیمی، قوانین، مدارک لازم و روش‌های حمل‌ونقل آن می‌پردازیم. همچنین، به شناخت دو ماده پرطرفدار پتروشیمی (پلی اتلین و پلی استایرن) که نقش مهمی در صادرات محصولات پتروشیمی دارند اشاره می‌کنیم. پس با ما همراه باشید.

 

قوانین صادرات محصولات پتروشیمی

صادرات محصولات پتروشیمی در ایران تحت نظارت سازمان صنایع شیمیایی و پتروشیمی ایران و سازمان توسعه و نوسازی معادن است. در این قسمت به مجموعه‌ای از قوانین و مقرراتی که در ایران برای صادرات این محصولات وجود دارد اشاره می‌کنیم:

مجوز صادرات: برای انجام صادرات محصولات پتروشیمی، تجار و تولیدکنندگان باید مجوز صادرات را از سازمان شیمی ایران و ایمیدرو ( سازمان نوسازی معادن ) دریافت کنند. همچنین، توجه کنید که این مجوزها به محصولات خاص با شرایط و قوانین مشخصی تعلق می‌گیرد.

برچسب‌گذاری و اطلاعات فنی: محصولات پتروشیمی صادراتی باید دارای برچسب‌های مناسبی باشند که اطلاعات فنی و ایمنی محصول، نام تولیدکننده، کشور مبدأ و مقصد صادرات و سایر اطلاعات موردنیاز در آن‌ها درج شده باشد.

استانداردها و محدودیت‌ها: صادرات برخی از محصولات پتروشیمی ممکن است محدودیت‌ها و استانداردهای خاصی بر اساس قوانین و مقررات مربوطه داشته باشد. این استانداردها و محدودیت‌ها برای حفظ بهداشت عمومی، ایمنی و محیط‌زیست تصویب شده‌اند.

اجازه‌نامه‌ها و گواهی‌ها: برخی از محصولات پتروشیمی قبل از صادرات نیاز به اجازه‌نامه‌ و گواهی‌های خاصی دارند. این اجازه‌نامه‌ها و گواهی‌ها بر اساس قوانین و مقررات مربوطه از سازمان‌ها و مراجع مربوطه دریافت می‌شوند.

بسته‌بندی و حمل‌ونقل: محصولات پتروشیمی صادراتی باید به طور صحیح بسته‌بندی شوند و با رعایت استانداردها و قوانین مربوطه به مقصد موردنظر ارسال شوند. این استانداردها شامل استفاده از بسته‌بندی مناسب، برچسب‌گذاری صحیح و انتقال ایمن محصولات است.

محصولات ممنوعه یا مخدرها: برخی از محصولات پتروشیمی به دلایل امنیتی یا قوانین بین‌المللی ممنوع یا محدود شده‌اند و صادرات آنها امکان‌پذیر نیست.

 

مواد پتروشیمی صادراتی

در صادرات مواد پتروشیمی محصولاتی وجود دارند که مورد توجه تجار برای صادرات هستند. در این قسمت لیستی از مهم‌ترین مواد پتروشیمی که برای صادرات انتخاب خوبی هستند، اشاره می‌کنیم:

    گلیسیرین
    اسید هیدروکلریک
    بنزوات سدیم
    نیترات آلومینیوم
    تری اتانول آمین
    اسیدسیتریک
    استیک اسید
    اسیدسولفوریک
    پلی‌اتیلن سنگین
    پلی‌اتیلن سبک
    پلی‌استایرن (PS)

 

مراحل صادرات محصولات پتروشیمی

صنایع پتروشیمی در رأس کالاهای صادراتی کشور هستند. پیشنهاد می‌شود برای اینکه در صاردات کالا مشکلی نداشته باشید و مراحل آن را به خوبی سپری کنید مقاله مراحل صادرات کالا را حتما مطالعه کنید. در این قسمت به مراحل صادارت محصولات پتروشیمی اشاره شده است.

مرحله اول: تحقیقات بازار

مرحله دوم: داشتن کارت بازرگانی و کسب مجوزهای لازم

مرحله سوم: تعیین قیمت صادرات توسط کمسیون نرخ‌گذاری

مرحله چهارم: صدور پروفرما

مرحله پنجم: بسته‌بندی استاندارد

مرحله ششم: دریافت گواهی بازرسی کالا

مرحله هفتم: صدور فاکتور و دریافت گواهی مبدأ

مرحله هشتم: عقد قرارداد حمل و بیمه

مرحله نهم: اظهار کالا به گمرک جهت صادرات

مرحله دهم: ارسال کالا و دریافت واریزی از مقصد


مدارک لازم جهت صادرات محصولات پتروشیمی

در صادرات هر کالایی، از جمله محصولات پتروشیمی یکی از موضوعات مهم تعرفه صادرات یا حقوق و عوارض گمرکی کالا است که توسط دولت برای حمایت از صادرکنندگان تعیین می‌شود. همچنین، برای هر صادرکننده‌ای ضروری است تا مدارک لازم برای صادرات را بشناسد. این مدارک عبارت‌اند از:

    کارت بازرگانی
    مجوزهای لازم جهت صدور کالا
    اخذ مدارک لازم
    دریافت و ارائه گواهی بهداشت
    ارائه گواهی‌ استاندارد
    پکینگ لیست

 

مقصد های مهم صادرات محصولات پتروشیمی

ایران به‌عنوان یکی از کشورهای پیشرفته در صنعت پتروشیمی، محصولات شیمیایی بسیاری را تولید و صادر می‌کند. برخی از کشورها به‌عنوان مقصد اصلی صادرات محصولات پتروشیمی در ایران شناخته می‌شوند. این کشورها عبارت‌اند از:

چین: چین به‌عنوان یکی از کشورهای پرمصرف محصولات پتروشیمی از مقصدهای اصلی صادرات این مواد است. ایران معمولاً نفت خام، پلیمرها، رنگ‌ها و رزین‌ها، نساجی‌ها و محصولات پتروشیمی دیگری را به چین صادر می‌کند.

هند: هند نیز به‌عنوان یکی از مقصدهای اصلی صادرات محصولات پتروشیمی ایران شناخته می‌شود. محصولاتی مانند: پلیمرها، مواد حفاری نفت، کود، رنگ‌ها و رزین‌ها و داروها از ایران به هند صادر می‌شوند.

عراق: عراق به‌عنوان یکی از همسایگان ایران مقصد اصلی صادرات مواد شیمیایی ایران است. محصولاتی مانند: پلیمرها، کود، رنگ‌ها و رزین‌ها، محصولات پتروشیمی و مواد حفاری نفت به عراق صادر می‌شود.

ترکیه: ترکیه در همسایگی ایران به‌عنوان یکی از مقصدهای مهم برای صادرات محصولات پتروشیمی شناخته می‌شود. محصولاتی مانند: پلیمرها، رنگ‌ها و رزین‌ها، محصولات پتروشیمی و کودهای شیمیایی به ترکیه صادر می‌شوند.

همچنین، کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان، امارات متحده عربی، قطر، ارمنستان و روسیه نیز به‌عنوان مقصدهای مهم برای صادرات این محصولات در ایران شناخته می‌شوند.
میزان بار مجاز در حمل‌ و نقل محصولات پتروشیمی

در ایران، میزان بار مجاز در حمل‌ونقل محصولات پتروشیمی بستگی به عوامل مختلفی دارد، این عوامل شامل: نوع محصول، نوع وسیله نقلیه، مسیر حمل‌ونقل، قوانین و مقررات مربوطه است. همچنین، در حمل‌ونقل محصولات پتروشیمی در ایران برای بار مجاز واحد اندازه‌گیری «تن» است. بااین‌حال، برای هر نوع کالایی میزان بار مجاز ممکن است متفاوت باشد.

به‌علاوه، برای دسترسی به اطلاعات دقیق‌تر درباره میزان بار مجاز در حمل‌ونقل محصولات پتروشیمی در ایران بهتر است با ادارات مربوطه مثل سازمان حمل‌ونقل بار تماس بگیرید. این ادارات می‌توانند به شما اطلاعات دقیقی در این باره بدهند.
معرفی شرکت‌ های مهم در صادرات محصولات پتروشیمی

در ایران، تعداد زیادی شرکت صادرکننده مواد شیمیایی مختلف وجود دارد که محصولات خود را به کشورهای مختلف صادر می‌کنند. برخی از شرکت‌های صادرکننده کالاهای شیمیایی عبارت‌اند از:

شرکت پتروشیمی نفت ایران (NPC)
شرکت پتروشیمی فجر جنوب (پژواک)
شرکت پتروشیمی پارس (پیپک)
فسفات تجارت ایرانیان
مجتمع صنایع شیمیایی دکتر مجللی
شرکت علمی سازان پاسارگاد با برند کانگورو
کارخانه‌های زر فروکتوز
شرکت نگین تجارت پیام
شرکت ایمن سبز صنعت پرشیا
شرکت مواد مهندسی مکرر
شرکت شینا شیمی
شرکت برنا پیشداد سپهر آریا
شرکت آرین شیمی تابران شرق

 

روش‌ های حمل‌ و نقل صادرات محصولات پتروشیمی

در ایران، حمل‌ونقل محصولات پتروشیمی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. مهم‌ترین روش‌های حمل‌ونقل این مواد عبارت‌اند از:

حمل‌ونقل دریایی: از بنادر دریایی ایران مانند بندرعباس، بندر ماهشهر و بندر امام خمینی مواد پتروشیمی به کشورهای دیگر فرستاده می‌شود. در این روش محموله‌ها در کانتینرها قرار می‌گیرند یا با استفاده از ناوگان‌های حمل‌ونقل دریایی، مانند کشتی‌ها حمل می‌شوند. معمولا این روش برای صادرات به مقاصد دور دست و بین‌المللی استفاده می‌شود.

حمل‌ونقل با تریلر: استفاده از تریلی‌ها برای حمل محصولات شیمیایی یکی از راه‌ها‌ی حمل‌ونقل این مواد است. این روش بیشتر برای حمل مواد شیمیایی با مسیرهای کوتاه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حمل‌ونقل ریلی: باتوجه به قرارگیری ایران در مسیرهای حمل‌ونقل بین‌المللی، حمل‌ونقل ریلی نیز یک روش مهم برای صادرات محصولات پتروشیمی است. ایران سیستم حمل‌ونقل ریلی قوی و گسترده‌ای دارد که امکان حمل‌ونقل بارهای سنگین و حجیم را به صادرکننده‌ها می‌دهد. روش حمل‌ برای این مدل بارها به گونه‌ای است که بارها را در کانتینر یا واگن‌ قطارهای مخصوص قرار می‌دهند.

حمل‌ونقل هوایی: صادرات محصولات پتروشیمی در موارد فوری و ضروری از طریق حمل‌ونقل هوایی انجام می‌شود. این روش سریع‌ترین روش حمل‌ونقل است و برای ارسال بارهای کم‌حجم و باارزش استفاده می‌شود.

 

ایمنی حمل‌ و نقل صادرات محصولات پتروشیمی

در حمل‌ونقل مواد پتروشیمی نکاتی وجود دارد که برای جلوگیری از وقایع خطرناک حتماً باید رعایت شود و امری ضروری است. در این قسمت به این نکات اشاره می‌کنیم:

استعمال دخانیات: مواد پتروشیمی به دلیل خاصیت قابل اشتعالی خود نباید با گرما و آتش تماس داشته باشد. توجه داشته باشید هنگام حمل مواد پتروشیمی حتی از استعمال سیگار و دخانیات هم خودداری کنید؛ زیرا یک خطای کوچک می‌تواند منجر به انفجار یا آتش‌گرفتن این مواد شیمیایی شود.

رانندگی ایمن و مطمئن: باتوجه‌به حساسیت بسیار بالای مواد پتروشیمی توصیه می‌شود به‌عنوان راننده حمل این مواد با حداکثر دقت و احتیاط رانندگی کنید. همچنین، در صورت حضور به‌عنوان کارفرما تلاش کنید بهترین راننده برای حمل این بار را انتخاب کنید که تجربه کافی در این زمینه را داشته باشد.

تفاوت نوع مواد در حمل: نوع مواد حمل شده می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی در روش حمل آن داشته باشد. به‌عنوان‌مثال، حمل یک ماده با تریلی ممکن است خطرناک باشد درحالی‌که انتقال آن با قطار ریسک کمتری داشته باشد.
شناخت پلی‌ اتیلن و پلی‌ استایرن

پلی‌ اتیلن و پلی‌ استایرن دو نوع پلیمر پلاستیکی هستند که به دلیل ویژگی‌ها و کاربردهایشان در صنایع مختلفی مثل بسته‌بندی، خودروسازی، الکترونیک و بسیاری از صنایع دیگر کاربرد دارند. در این قسمت به شناخت بیشتر این دو پلیمر می‌پردازیم:

پلی‌ اتیلن: این پلیمر از واحدهای متراکم اتیلن ساخته شده است؛ اتیلن یک گاز هیدروکربنی است که از جیره هیدروکربنی با سه اتم کربن تشکیل شده است. یکی از ویژگی‌های برجسته پلی‌اتیلن، مقاومت بالا در برابر ضربه است. این خاصیت قابل استفاده در بسته‌بندی‌ها و حفاظت از محصولات در برابر ضربه‌ها و شوک‌ها است. همچنین، پلی‌اتیلن دارای مقاومت خوبی در برابر شیمیایی‌ها و مواد شیمیایی است که می‌تواند در محیط‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

پلی‌ استایرن: این پلیمر از واحدهای متراکم استایرن است. استایرن یک ماده آلی است که از جیره هیدروکربنی با سه اتم کربن و یک گروه فنیل تشکیل شده است. یکی از ویژگی‌های برجسته پلی‌استایرن، سبکی و سختی آن است. این خاصیت آن را برای استفاده در بسته‌بندی محصولات و ساخت قطعات ساختمانی مناسب می‌کند. پلی‌استایرن همچنین دارای مقاومت بالا در برابر ضربه است و می‌تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای شیشه در برخی موارد استفاده شود.

 

کاربردها و مزایای پلی‌ اتیلن و پلی‌ استایرن

همان‌طور که در بالا گفته شد پلی‌اتیلن و پلی‌استایرن به دلیل ویژگی‌ها و مزایایی که دارند در صنایع مختلف به‌کار می‌روند و به‌عنوان مواد پلاستیکی پرکاربرد مورد توجه بسیاری از تاجران قرار گرفته‌اند. در زیر، به کاربردها و مزایای هر کدام اشاره می‌کنیم:

کاربردهای پلی‌ اتیلن:

برخی از کاربردهای پلی‌اتیلن در مواد مصرفی عبارت‌اند از: بطری‌ها و ظروف آب‌معدنی، لوله‌ها و قطعات صنعتی، کیسه‌ها و بسته‌بندی‌های مختلف، قطعات خودرو و لوازم آرایشی و بهداشتی است.

مزایا پلی‌اتیلن:

    انعطاف‌پذیری: جنس پلی‌اتیلن از پلاستیک است که همین باعث انعطاف‌پذیری بالای آن شده است و در صنایعی که نیاز به قطعات قابل‌انعطاف دارند، بسیار مفید است.
    مقاومت در برابر شکستگی: پلی‌اتیلن به دلیل ساختار مولکولی خاص خود مقاومت بالایی در برابر شکستگی و ترک‌خوردگی دارد.
    مقاومت به مواد شیمیایی: پلی‌اتیلن مقاومت قابل‌توجهی در برابر بسیاری از مواد شیمیایی مانند اسیدها و قلیاها دارد.
    نفوذپذیری کم به رطوبت: پلی‌اتیلن در برابر تغییرات رطوبتی مقاومت بسیار خوبی دارد.

کاربردهای پلی‌ استایرن:

برخی از کاربردهای پلی‌استایرن عبارت‌اند از: بسته‌بندی‌های ایزولاسیون، لوازم‌خانگی، قطعات الکتریکی و الکترونیکی، سفره‌های یکبار مصرف، ساخت قالب‌های فوم و عناصر ساختمانی است.

مزایا پلی‌ استایرن:

    سبکی: پلی‌استایرن یک نوع پلیمر سبک است و در تولید قطعاتی که نیاز به یک نوع پلیمر سبک دارند مورداستفاده قرار می‌گیرد.
    عایق حرارتی: یکی از ویژگی‌های پلی‌استایرن عایق حرارتی بالا است.
    عایق الکتریکی: پلی‌استایرن دارای خواص عایق الکتریکی مناسبی است که به همین علت در صنایع الکترونیکی و الکتریکی مورداستفاده قرار می‌گیرد.
    شفافیت: جنس پلی‌استایرن پلاستیک شفاف است و در صنایعی که به محصولات شفاف نیاز دارند این پلیمر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

قیمت خرید عمده پلی اتیلن و پلی استایرن

برای خرید عمده این دو ماده پلیمری حتما باید از تامین‌کننده مربوطه قیمت روز این مواد را بپرسید و بعد نسبت به نیاز خود خرید کنید. فقط به این نکته توجه کنید در هر معامله شما مقدار مشخصی از این مواد را می‌توانید تهیه کنید.

 

سؤالات متداول

چه کشورهایی در صادرات مواد شیمیایی نقش دارند؟

 کشورهای ترکیه، روسیه، چین، آمریکا و قزاقستان در صادرات محصولات شیمیایی نقش زیادی در سراسر دنیا دارند.


صادرات مواد پتروشیمی در ایران چه محدودیت‌هایی دارد؟

از مهم‌ترین محدودیت‌های صادرات مواد پتروشیمی قیمت دلار است. همچنین، نوسانات قیمت این مواد در میان فروشندگان مختلف از دیگر محدودیت‌های این کالای صادراتی است.


بیمه حمل‌ونقل مواد پتروشیمی چه مواردی را پوشش می‌دهد؟

بیمه حمل‌ونقل مواد پتروشیمی، همه روش‌های نقل و انتقال کالا را پوشش می‌دهد. همچنین، باربری مواد پتروشیمی با استفاده از کشتی، هواپیما، کامیون باری و قطار تحت پوشش بیمه است.